Umeå Energis driftchef kan bli Årets Kraftkvinna 2018

Ann-Charlott Lundén, driftchef på Umeå Energi Elnät, nomineras till Årets Kraftkvinna 2018. Priset tilldelas årligen en kvinna i energisektorn som dels imponerar med sin kompetens och dels arbetar för att förbättra jämställdheten i branschen.

De totalt 62 nominerade till utmärkelsen Årets Kraftkvinna visar på den stora bredden som präglar energibranschen - från verkställande direktörer och experter till generaldirektörer och politiker. Några få driftchefer finns också med, däribland Ann-Charlott Lundén. Hon leder den grupp av nio skiftgående driftingenjörer som har uppdraget att säkerställa leveranssäkerheten i Umeås elnät.

- Det är roligt att det finns ett initiativ som riktar ljuset mot de kvinnor som faktiskt finns i branschen. Synligheten gör det enklare att attrahera fler kvinnor, och vi behöver verkligen få en bättre mångfald.

De positiva effekterna av en jämnare könsbalans känner Ann-Charlott väl till. Innan det blev den mansdominerade energibranschen arbetade hon i flera år inom barnomsorgen, som istället är kraftigt kvinnodominerad.

- Det optimala är en större blandning och mångfald ur flera perspektiv. Det ökar både trivsel och smartare beslutsfattande.

Ann-Charlott överraskades av nomineringen, men hennes chef är inte det minsta förvånad.

- Ann-Charlott har ett stort driv och engagemang i sitt ledarskap, berättar Jan Eriksson, VD Umeå Energi Elnät. Hon är en förebild på många sätt och det är viktigt att lyfta fram förebilder i vår bransch som står inför så många spännande utmaningar. Vi behöver rekrytera de bästa och lära oss att tänka nytt - och då är förstås mångfald helt centralt. 

Vem som slutligen blir Årets Kraftkvinna 2018 avslöjas den 25 oktober.

Bild och text Umeå Energi

Läs pressmeddelandet från Umeå Energi här ->

Top

Intresseanmälan

Sidan är under utveckling. Klicka här för att komma i kontakt med oss!



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kontakt