Smarta hållbara energilösningar arbetades fram vid idéverkstad

Skellefteå Kraft och Skellefteå Science City kraftsamlade tillsammans med en rad samarbetspartners under en händelserik dag på The Great Northern i Skellefteå den 4 april. Målet var skapa 15 nya energi- och klimatlösningar som bidrar till en mer hållbar framtid.

Norra Sverige ska bli ett föredöme inom hållbara energi- och klimatlösningar. Det innebär att vi lägger hög prioritet på att utveckla framtidens smarta lösningar för ett hållbart samhälle – produkter och tjänster, samarbeten och processer. Ny teknik och ständiga förändringar i vår omvärld skapar dagligen nya möjligheter för fler innovationer – för den som kan tänka rätt, nytt och snabbt.

Region Västerbottens stödjer utvecklingen genom Innovationsloopen – en innovationsprocess som den 4 april möjliggjorde för Skellefteå Kraft att tillsammans med ett stort antal intressenter från företag, universitet, offentliga aktörer och samhället i övrigt vaska fram idéer till framtidens smarta energilösningar.

- Skellefteå Kraft vill driva utvecklingen i energibranschen och ser idéverkstaden som ett sätt att utveckla vår interna innovationsmiljö och bidra till fortsatt lokal och regional utveckling. Totalt sett presenterades ett stort antal idéer, flera av dem kan vi gå vidare med, säger Ann-Christine Schmidt, FoI-koordinator vid Skellefteå Kraft.

- För oss inom North Sweden Cleantech är det viktigt att stödja utvecklingen av innovationer inom energiområdet och stärka deras möjligheter att utvecklas till kommersiellt bärkraftiga produkter och tjänster. Vi behöver fler tillväxtbolag med miljövänliga lösningar. Det är en nyckelfråga för regionens framtid, framhåller Peter Hedman, projektledare på North Sweden Cleantech.

Ideverkstad i Skellefteå 4 april

Top

Intresseanmälan

Sidan är under utveckling. Klicka här för att komma i kontakt med oss!



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kontakt