Kommun/ Härnösand

Big Akwa

BIG Akwa ett industriellt foodtech bolag som revolutionerar den landbaserad aquakulturen genom att introducera industriell symbios mellan aquakultur och befintliga processindustrin. BIG Akwas nytänkande sätt att odla fisk och att implementera andra industrier gör att avfall blir till en resurs.

VI ERBJUDER

Genom en innovativ process och nytänkande kring resursanvändning skapar Big Akwa möjligheter att genom industriell symbios skapa samnyttja av restflöden såsom exempelvis lågvärdigvärme, näringsflöden och syre mellan en befintlig processindustri ex ett pappersmassabruk eller någon annan industri.

Big Akwas vision är att minska klimatavtrycket för aquakulturella produktionssystem och vara en del i den gröna omställningen. Odlad fisk och skaldjur genererar ett lägre koldioxidavtryck än landbaserad djurproduktion. Det spelar en viktig roll som en alternativ proteinkälla för ett hållbart livsmedelssystem och tryggad livsmedelsförsörjning globalt. En övergång till ett hållbart aquakulturellt system skapar stor miljö-, hälso- och sociala fördelar för samhället.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.