Kommun/ Örnsköldsvik

Liquid Wind AB

Liquid Wind accelererar omställningen till en koldioxidneutral sjöfartssektor. Företaget utvecklar, finansierar, bygger och driver anläggningar för produktion av elektrometanol. Tekniken innebär att förnybar el från ny vindkraft och koldioxid omvandlas till klimatneutralt fartygsbränsle, elektrometanol. Grön vätgas genereras från vindkraften och kombineras med återanvänd biogen koldioxid från kraftvärmeverket.

Varje anläggning innebär en stabil och långsiktigt hållbar investeringsmöjlighet för storskaliga investerare. Visionen är att tillverka förnybar elektrometanol i kommersiell skala, för att möta det växande behovet av gröna bränslen inom sjöfarten och för att minska det globala koldioxidutsläppet.

Den första produktionsanläggningen, FlagshipONE, kommer att byggas i anslutning till Övik Energis kraftvärmeanläggning Hörneborgsverket i Örnsköldsvik. Produktionen planeras starta 2024. Den årliga produktionskapaciteten blir 50 000 ton e-metanol.

2021 utsågs Liquid Wind till en av de fem bästa energi-startupföretagen globalt av StartUs Insights.

För mer information, besök liquidwind.se eller följ Liquid Wind på LinkedIn och Twitter.

MER OM OSS

Vind i seglen för miljardprojekt i Övik – fler Norrlandsstäder aktuella

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.