Kommun/ Storuman

Nordic Logistic Center Storuman

NLC Storuman omlastningsterminal invigdes den 15 augusti 2012. Belägen mitt i en tillväxtregion är terminalen ett transportcentrum som korsas av två europeiska motorvägar och järnvägsförbindelser i tre riktningar. Terminalen är en nyckelkomponent i Nordic Logistic Corridor, den gröna transportvägen som förbinder Norge, Sverige, Finland och Ryssland. Storuman-terminalen representerar en optimal torrhamn mellan Mosjøen, Mo i Rana, Umeå, Holmsund och Vasa, och är därför en strategisk resurs för regionen som helhet. NLC Terminal, som inrättades 2010 i samband med starten av Bothnia Line, erbjuder lastning och lossning samt tillgång till ett servicecenter och parkeringsplats för transportörer. Terminalen har tre järnvägslinjer och en ny fraktstation som sträcker sig över 5,8 hektar, en trefaldig ökning  av sin tidigare kapacitet.

VI ERBJUDER

  • Nordic Logistic Corridor är den gröna rutten som binder samman Norge, Sverige, Finland och Ryssland
  • Lastning, lossning och omlastning av gods till den lämpligaste formen av transport, med avseende till miljöfaktorer, allmänhetens välbefinnande, finansiell hänsyn samt trafiksäkerhet
  • Tillgång till service och parkeringsyta för transportörerna

VI SÖKER

Vi är intresserade av att bygga partnerskap med logistik- och transportföretag samt företag som behöver leverera sina varor. Vi är intresserade av att utveckla flödet av varor och frakttjänster. Vi skulle vilja arbeta med lokala och rikstäckande leveransföretag, transport- och logistikföretag.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.