Kommun/ Örnsköldsvik

Sekab

Sekab är en av Europas ledande tillverkare av nyckelfärdiga teknologier för biobaserade produkter och biobaserad ersättning av fossilt dieselbränsle. Sekab producerar och levererar biobaserade byggstenar för kemisk industri i Europa. I Biorefinery Demo Plant i Örnsköldsvik har vi utvecklat kommersiella teknologiplattformar för socker och lignin. Sekabs teknik rankas i topp globalt och som nummer ett och två för skogsbiprodukter. Vi erbjuder cellulosabaserad bioetanol för tekniska applikationer och för användning som biobränsle.

VI ERBJUDER

  • Acetaldehyd, etylacetat och andra tekniska etanolprodukter
  • CelluApp®, en teknologi för många typer av råmaterial, inklusive träflis, halm och sockerrör bagasse
  • SEKABs biobränsle ED95 är ett etanolbaserat bränsle för anpassade dieselmotorer. Det minskar klimatpåverkan och har samma energieffektiviet som diesel

VI SÖKER

Vi är involverade i demonstrationsstudier med företag från hela världen som med vår hjälp undersöker potentialen hos olika typer av cellulosarika biprodukter. Förutom att söka fler kunder av våra befintliga produkter söker vi företag som planerar eller är intresserade av att etablera kemikalieproduktion, material och biobränslen baserade på förnyelsebara råvaror där vår teknik är intressant.

MER OM OSS

Sekab satsar på framtiden

Referenser

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.