Webbinarium: Digitala produktpass - ny EU-lagstiftning från och med 2024

14 feb 11:00 - 12:00

Online

Digitala produktpass ingår i en ny ramlagstiftning från EU – Ecodesign Sustainable Products Regulation(ESPR), som en del i EU gröna giv, som syftar till att göra hållbara produkter till norm på EU:s inre marknad och att minska produkternas miljöpåverkan under hela livslängden. Lagstiftningen kommer att omfatta i stort sett alla fysiska produkter på den europeiska marknaden i alla produktområden och förväntas träda i kraft tidigt 2024.

Digitala produktpass (DPP) är en uppsättning hållbarhetsdata som möjliggör cirkulära produkter och affärsmodeller. En enhetlig digital representation av en fysisk produkt skapar ett förbättrat informationsutbyte längs värdekedjan, som gör det möjligt att verifiera och hantera produkternas hållbarhet.
GS1 Sweden har en drivande roll i att möjliggöra lösningar för digitala produktpass och är aktiva inom det globala standardiseringsarbetet på GS1 för att ytterligare framtidssäkra standardportföljen för digitala produktpass.

Eftersom många kategorier av produkter som säljs på EU:s inre marknad ska omfattas är det hög tid för svenska företag att förbereda sig. I webbinariet får du som företagare information om vad de kommande lagkraven innebär och hur de påverkar den egna verksamheten.
 
Under webbinariet erbjuds möjlighet att ställa frågor till GS1.
 
Klicka här för mer information och anmälan till webbinarium: Digitala produktpass - ny EU-lagstiftning från och med 2024!

Arrangörer: Regional Exportsamverkan Örebro län och Västmanland i samarbete med Regional Exportsamverkan i Östra Mellansverige.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.