Nyheter

Här kan du läsa om framsteg och aktuella händelser inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar. Vi publicerar reportage med inspirerande företagsporträtt, aktuell forskning och senaste innovationerna inom den gröna omställningen. 

Vi vill bidra till relevant omvärldsbevakning och bevakar händelser som är relevanta för branschen, både på global och regional nivå. Klicka här för att skicka nyhetstips till oss!

En samlande kraft för framtidens gröna tillväxt

North Sweden Cleantech har utvecklats till den samlande kraften för grön utveckling i en dynamisk tillväxtregion, det är framtidens klimatsmarta innovationsplats. I Västerbotten och Örnsköldsvik finns ett myller av små och medelstora företag som ligger i framkant av klimat- och miljövänliga lösningar.

– Det känns jättebra att vi tagit rollen som den naturliga katalysatorn som synliggör och stärker företagen för hållbar tillväxt. Det är en marknad som vi kommer se fortsatta stora investeringar i, säger Peter Hedman, projektledare för North Sweden Cleantech.

Lyckad satsning på gröna idéer – norra Sverige utvecklar världsmarknaden

Över 20 event, fler än 50 innovationsbesök samt över 130 identifierade idéer, varav 17 lanserats som produkt eller tjänst. Det är några av resultaten från North Sweden Cleantechs tre-åriga projekt Framtidens klimatsmarta innovationsplats. 
– Det här är ett väldigt lyckat projekt – och det är bara början. Nu satsar vi på ännu tätare samarbeten, samnyttjande av restprodukter och fler gröna industriområden. Norra Sverige är verkligen något att räkna med när det gäller att utveckla världsmarknaden för hållbar tillväxt, säger Peter Hedman, projektledare i North Sweden Cleantech.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.