24 apr 2025 Ökad synlighet och stärkt nätverk – Social Selling i Bothnia Green Energy Hur bygger man relationer och stärker sitt varumärke i en digital värld? Genom satsningen på Social Selling har projektet Bothnia Green Energy gett små och medelstora företag samt startups med energikoppling nya verktyg att nå ut via LinkedIn.
14 apr 2025 DECEL bromsar inte för framtiden DECEL AB, med produktion i Överhörnäs i Örnsköldsvik, arbetar med bromssystem för godsvagnar och bygger vidare på en lång historia av teknik- och servicearbete inom hållbar järnvägsteknik. Här jobbar man med stark lokal förankring och tydligt fokus på energieffektivitet och återbruk.
07 apr 2025 Gröna testbäddar del 6: Samarbetet med RISE en nyckelfaktor för PulpEye I nästa del i vår artikelserie om norra Sveriges test- och demomiljöer besöker vi Örnsköldsvik, där samarbetet mellan PulpEye och RISE visar hur starka innovationskluster kan driva industrin framåt. Med ny kraft från ett internationellt ägarskap och fortsatt lokal förankring tar PulpEye nästa steg i utvecklingen av smart processtyrning för massa- och pappersindustrin.
02 apr 2025 Utlysning: Utforska affärs- och exportmöjligheter inom hållbara byggnader i New York Energimyndigheten och Svensk-Amerikanska Handelskammaren välkomnar företag med energi- och klimatinnovationer inom hållbara byggnader att söka till SKYLINE accelerator New York.
01 apr 2025 Algorithm Energy vill revolutionera vindkraftsindustrin För Nils Nyström har data alltid varit en nyckel till bättre beslutsfattande. Det Härnösandsbaserade bolaget Algorithm Energy ser en stor möjlighet att förbättra effektiviteten inom vindkraft genom att ge operatörer och ägare bättre insikt i sin produktion.– Jag har arbetat med styrsystem och vet hur viktigt det är att kunna bryta ner data för att fatta rätt beslut. Vindkraftsindustrin har enorm potential, men bristen på insyn i den egna produktionen gör att många operatörer går miste om värdefull energi, säger Nils Nyström, svensk delägare och vd för Algorithm Energy i Sverige.
31 mar 2025 Tekniksprång i Linköping – biogaskoldioxid blir livsmedelsklassad Tekniska verken i Linköping är först i Sverige med att bygga en anläggning som uppgraderar koldioxid från biogasproduktion till livsmedelskvalitet. Genom en så kallad CCU-anläggning (Carbon Capture and Utilization) renas den biogena koldioxiden ytterligare med kolfilter och torkning, kyls till flytande form och analyseras noggrant. Resultatet blir en ny produkt – livsmedelsklassad flytande koldioxid – med en kapacitet på 20 000 ton per år.