Nu kan fler företag ställa om med stöd från Klimatklivet

Klimatklivet öppnar upp för nya ansökningar. Upp till fem miljarder kronor kan i år fördelas till den gröna omställningen. Det är en kraftig förstärkning jämfört med tidigare år. Laddinfrastruktur, vätgas och jordbruk är några av de områden där Naturvårdsverket ser särskilt goda möjligheter för investeringar som bidrar till klimatnytta.

Sedan starten har Klimatklivet bidragit med sammanlagt 13,3 miljarder kronor till olika klimatåtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. 

I samband med att regeringen nu har förstärkt Klimatklivet är det upp till fem miljarder kronor som kan användas under 2024. Under året kommer Klimatklivet hålla tre ansökningsomgångar öppna för att kunna fördela medlen till projekt som på ett effektivt sätt bidrar till omställningen och klimatmålen. 

– Vi ser positivt på att Klimatklivet kan fortsätta stötta den gröna omställningen, vilket också i dessa tider bidrar till ökad konkurrenskraft och trygghet för många företag. Många klimatinvesteringar kan inte bli av utan stöd. Och klimatåtgärderna kan också bidra till Sveriges beredskap, säger Carl Mikael Strauss, enhetschef Klimatklivet industri.

Ansökningsperioder till Klimatklivet 2024

  • 4–15 mars
  • 3–11 juni
  • 1–8 november

Klicka här för att läsa hela artikeln från Naturvårdsverket!

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.