Smart Talks - Hållbar energi

22 jun 10:00 - 11:00

Online (på engelska)

I en serie av event bjuder Smart City Sweden in experter inom olika områden för att diskutera städers utmaningar och möjligheter och ge exempel från hur Sverige arbetar med de diskuterade frågorna. Vi sänder evenemanget direkt från vår studio i Stockholm.

I denna andra SmartTalk kommer vi att diskutera förnybar energi och energieffektivitet tillsammans med experter på området. Vi kommer att diskutera det ökande behovet av förnybar energi och visa bästa praxis och lösningar från Sverige.

Förnybar energi i södra och östra Afrika

Under den första sessionen kommer vi att diskutera hur svenska företag kan hjälpa till med hållbara lösningar i Afrika, med fokus på södra och östra Afrika, och hur vi tillsammans kan öka samarbetet och lära av varandra. Deltar gör Faisa Abdi, grundare och VD för QC Renewable Energy som har erfarenhet av att arbeta med hållbara energilösningar i länder i östra delarna av Afrika. Företaget har en pågående installation av 500 soldrivna batterier som lagrar energi, belyser gator och installerar Solar Home Systems (Off-grid system) i tre kommuner i Somaliland.

Deltar gör även Peter Bennich, Senior Policy Advisor vid Svenska Energimyndigheten, som ansvarar för myndighetens deltagande i UNIDO-projektet "Energieffektiv belysning och apparater" i södra och östra delen av Afrika. Projektet kommer att hjälpa till med kapacitetsuppbyggnad av instrument för energieffektivitet och återuppbyggnad av lokala marknader för energieffektivitet.

Energieffektivitet - Exempel från Sverige

Under den andra sessionen kommer vi att prata om hur medborgarnas engagemang kan bidra till att öka energieffektiviteten. Detta kommer att exemplifieras med  Hammarby sjöstad i Stockholm, presenterat av Jörgen Lööf, VD på ElectriCITY, som arbetar i distriktet. Deltar gör även Örjan Lönngren, policyanalytiker inom energi och klimat vid Stockholms stad, som kommer att visa hur Stockholm arbetar med energieffektivitet idag.

Talare

  • Faisa Abdi, VD på QC Renewable Energy
  • Peter Bennich, Senior Policy Advisor på Energimyndigheten
  • Jörgen Lööf, VD på ElectriCITY
  • Örjan Lönngren, policyanalytiker, energi och klimat i Stockholms stad

För mer information om evenemanget, kontakta rebecca@smartcitysweden.com

Läs mer och registrera dig

Webbinariet presenteras av Smart City Sweden.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.