Nyheter

Här kan du läsa om framsteg och aktuella händelser inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar. Vi publicerar reportage med inspirerande företagsporträtt, aktuell forskning och senaste innovationerna inom den gröna omställningen. 

Vi vill bidra till relevant omvärldsbevakning och bevakar händelser som är relevanta för branschen, både på global och regional nivå. Klicka här för att skicka nyhetstips till oss!

Innovationsbolag med rötter i Örnsköldsvik beviljas 22,7 miljoner SEK från Energimyndigheten

C-Green Tehcnology AB har sedan tidigare en HCT pilot tillsammans med Processum i Örnsköldsvik för energisnål omvandling av slam till biobränsle. Energimyndigheten har nu beviljat stöd för byggandet av en fullskalig anläggning tillsammans med Stora Enso i Finland. -Anläggningen byggs i Örnsköldsvik och väntas tas i drift under 2019. Om det slår väl ut är förutsättningarna för storskalig tillverkning och export mycket goda berättar C-Greens VD Erik Odén för North Sweden Cleantech.

Avfallstrappans upphovsman: Världen behöver uppdaterad trappa

Avfallstrappan är fortfarande viktig – men den behöver förnyas för att fungera i en cirkulär ekonomi, inte minst när det gäller energiutvinning och deponering av avfall. Det anser holländaren Ad Lansink, mannen bakom modellen som i decennier har styrt hur avfall hanteras i hela västvärlden. Nu besöker han Sverige på miljöföretaget Ragn-Sells inbjudan och samtalar med beslutsfattare om hur en cirkulär version av trappan kan se ut.

Top

Intresseanmälan

Sidan är under utveckling. Klicka här för att komma i kontakt med oss!  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kontakt