Affärsmöjligheter för regionen på världsmässan Smart City i Barcelona

I den nordiska paviljongen på världsmässan Smart City Expo Barcleona lockades förra veckan besökare till North Sweden Cleantechs monter. De ca 20 000 mässbesökarna fick i montern information om regionen och företag som finns i norra Sverige. Besökarna erbjöds även möjlighet att boka in ett besök till norra Sverige genom North Sweden Cleantechs arrangerade technical and business visits.

På plats fanns även regionala företagsrepresentanter som tog chansen att berätta om sina hållbara företagsidéer för intresserade åhörare.

- Att delta på mässan öppnade upp en dörr för oss som inte annars varit möjlig för ett start-up bolag och upplägget att delta i North Sweden Cleantechs monter och inte ha en egen, har gett oss frihet att kunna delta i fler viktiga affärsmöten. Det har även bidragit med energi och skapat många nya kontakter, berättar Pontus Kressner från Service Node

Förutom Service Node fanns representanter från Aquaductus, Skellefteå Kraft och Umeå Energi på plats tillsammans med Helena Näsström och Jeanette Holmlund från North Sweden Cleantech samt Linnéa Egnor Byström från Cleantech Kvarken.

 

Mässan har över 675 utställare från mer än 700 länder. North Swedens Cleantech monter hittades i den nordiska paviljongen tillsammans med många andra städer och organisationer från Norden, vilket skapade nya kontakter och givande samtal med såväl grannländer som delegationer intresserade av nordiska hållbara lösningar.

Intresset för montern var stort och även de arrangerade speeddating-mötena var populära. EEN:s Match Making event genererade många förfrågningar till North Sweden Cleantech och flera möten resulterade i sin tur förfrågningar om tecnichal and business visits.

Sammanfattningsvis skapades nya affärsmöjligheter inom smarta städer under Smart City-mässan och flera av de kommande besöken har potential att leda till internationella samarbeten för regionen.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.