Bostaden inviger sina första laddstolpar på Ålidhem

I samarbete med Umeå Energi inviger Bostaden nu de allra första laddstolparna för elbil i ett av sina bostadsområden. Invigningen sker i samband med den hållbarhetsmässa som anordnas på vinterträdgården. Det meddelar Bostaden i ett pressmeddelande.

Laddstolpar kommer att behövas i takt med att det blir allt vanligare med laddningsbara fordon. I Sverige är målsättningen att det år 2030 ska finnas en miljon elbilar i Sverige. I samarbete med Umeå Energi har Bostaden därför valt att sätta upp två st elstolpar med totalt fyra laddplatser på Geografigränd 2, på Ålidhem. Invigningen sker på lördag den 24 september klockan 13.00 i samband med den hållbarhetsmässa som anordnas i vinterträdgården på Geografigränd.

– På Ålidhem har det sedan tidigare inte funnits laddmöjligheter för elbil och i och med att Ålidhem utvecklats till en mer hållbar stadsdel tycker vi att det passar bra att placera laddstolparna där. På Ålidhem finns dessutom solceller uppsatta inne i bostadsområdet och det är dessa som kommer att försörja laddstolparna med förnybar el, säger Royne Söderström, hållbarhetsstrateg på Bostaden.

15 kr per timme
Laddstolparna är i första hand avsedda för besökare. För den som vill använda stolparna är det bara att parkera och sätta in laddaren. Betalning sker via Parkster, precis som på Bostadens övriga besöksparkeringar. Priset för att parkera och använda laddplatsen blir 15 kronor per timme.

– Det här är ytterligare ett steg mot en utbyggd infrastruktur för laddning av elfordon i Umeå. Vi är glada över att tillsammans med Bostaden få medverka till detta, säger Henrik Bristav, hållbarhetsstrateg på Umeå Energi.


Mer information:

Royne Söderström
Hållbarhetsstrateg, Bostaden
royne.soderstrom@bostaden.umea.se eller 090-17 75 80

Henrik Bristav
Hållbarhetsstrateg, Umeå Energi
Henrik.bristav@umeaenergi.se eller 090-16 00 65

Se pressmeddelandet här->

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.