Doroteaföretaget Transformwood går på export

Företaget Transformwood som har sin verksamhet i Dorotea, Västerbotten, har gjort sin första exportförsäljning. Det ska bli ett akustik-tak till en villa utanför Trondheim i Norge.

Transformwood är världens första leverantör av grafiskt utformade trävaror. Eva Zwahlen, grundare och VD för Transformwood, berättar hur deras produkt är hållbar från början till slut genom att använda material från de hållbart förvaltade svenska skogarna och genom gravyrtryckningen med vattenbaserad färg.

Transformwood producerar gravyrtryckta paneler, socklar och foder. De tillverkar även FSC-certifierade lister med gravyrtryckta mönster av ädelträ på furu.

- Man hugger ner ekskogarna och med våra produkter kan vi rädda dem och istället använda gravyrtryckt mönster av ädelträ på furu där inte ekens hårdhet behövs, säger Eva Zwahlen.

Att företaget fått en försäljning till Norge ger dem deras första exportförsäljning och öppnar upp för den norska marknaden.

- Jättekul att produkten har hittat fram till sin marknad, säger Eva Zwahlen. Det handlar om att höja värdet på trä. Man ådringsmålade förut och nu kan vi göra det igen. Det behöver inte bara vara funktionalistiskt, det kan faktiskt få vara fint också, menar Eva.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.