Elastisys presenterar framtidens IT utmaningar på Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena är ett årligt återkommande arrangemang för entreprenörer, investerare och alla andra som gillar tech.  Den 29 maj, är det dags igen för fjärde gången och i år blir temat artificiell intelligens (AI).

Elastisys, som är ett av de företag som North Sweden Cleantech samarbetar med, erbjuder produkter och tjänster för robusta, högpresterande energi- och kostnadseffektiva molnapplikationer. Elastisys grundades 2011 som ett spin-off bolag från Umeå Universitet. Tekniken baseras på årtionden av världsledande forskning och är unik i sitt prediktiva förhållningssätt för att automatiskt skala resurser enligt framtida behov. Effekterna är högre tillgänglighet, bättre prestanda vid toppbelastning samt kostnads- och energibesparingar. Elastisys molnautomatiseringsplattform kan hantera alla kombinationer av publika, privata och hybrida moln.

Johan Tordsson är CTO och grundare av Elastisys med en doktorsexamen i datavetenskap. På Umeå Tech Arena kommer Johan bland annat att prata om utmaningarna med helt självkörande IT-infrastruktur och AI:s roll för att svara på dessa utmaningar.

Text: Maria Klintenäs, bild Mikael Hansson

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.