Energieffektiviseringen som klarar utmaningarna

Skellefteåbaserade Leosol Energi brinner för energi- och miljöoptimering av fastigheter. Genom energikartläggningar och energitekniska utredningar tar de fram konkreta förslagsåtgärder för fastighetsägare som sparar både pengar och planetens energiresurser.

Leosol utgår alltid från kundens individuella behov och garanterar energibesparingar på sina energiprojekt. Sedan starten 2016 har de expanderat personalstyrkan från en till sex personer och de får förfrågningar från många olika håll för energibesparingar.

En energiutmaning var uppdraget åt Biltesthallen, Arctic Falls – Indoor Flex. Att se till att rätt klimat för snö och is bibehålls året om, även under sommarens varmaste dagar. Leosol jobbade fram konstruktioner och programmeringar för att klara de olika temperaturskillnaderna - ett uppdrag som var en spännande utmaning. 

- Det var roligt att vi fick det förtroendet och löste Biltesthallens olika utmaningar! Alltid roligt med nya utmaningar. säger Lina Åström, energiingenjör på Leosol Energi.

Då det är minusgrader på luftströmmarna genom ventilationsaggregatet en stor del av året är det vitalt att frysning på dessa måste undvikas. Samma gäller när en enorm fuktbelastning inträffar under sommarens varmaste dagar, något som måste avfuktas inom några minuter för att inte frysa ihop aggregatet. Exempel på insatser som Leosol genomförde var adaptiv dag- och nattsänkning, effektvaktsfunktion och flera olika daggpunktsstyrningar.

Leosol Energi är ett Skellefteåföretag som har samlat allt inom energieffektivisering under ett och samma tak. Kunder minskar sin energianvändning som ger sänkta kostnader och minskad miljöbelastning. Utbudet består av energiprojekt med garanti på besparing, optimering av anläggningar, driftavtal, energitekniska utredningar samt tekniska installationer.

Läs mer om Leosol här.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.