EnviBAT skördar framgångar efter mässan i Lyon

Mässan Pollutec i Lyon har fått positiva följder för EnviBAT som såg flera fördelar med att ingå i Cleaner Growths nätverk.

– Att vara en del av en större grupp betydde mycket för oss, säger Anders Lundahl, Director Marketing & International Projects.

Det har nu gått en tid sedan hemkomsten från Lyon och Pollutec, som är en av de största internationella mässorna om miljöteknik och förnybar energi. EnviBAT har blivit överraskade av responsen från besökarna som de hade kontakt med i montern.

– Jag har varit på många mässor genom åren men resultaten vi fått från Lyon i form av nya kontakter som vill diskutera vidare är bland det bästa, säger Anders.

Dels var exponeringen på mässan väldigt bra, men han vill också understryka betydelsen av att ingå i ett större nätverk som Cleaner Growth.

– För att synas och få genomslag i Asien, till exempel, så vet jag att det är jätteviktigt att kunna visa att vi är en del av en större grupp. Sophanteringsbranschen är uppdelad mellan några större ”aktörer”, men kan man framhålla alla företag som finns i vårt nätverk så är det en styrka. Man ska inte underskatta det, säger Anders Lundahl.

EnviBAT har specialiserat sig på processlösningar för rening av processgaser och av det processvatten som uppstår. Skellefteåföretaget har en teknik som ligger i framkant när det handlar om rening på partikelnivå och som skapar ytterst lite restprodukter, jämfört med konventionell teknik.

– För vår del handlar det om att missionera ut vad tekniken kan erbjuda. Det här är en teknik som rönt stort intresse utomlands, och kommer mer och mer även i Skandinavien, då utsläppskraven ökar. Vårt elektrostatfilter som vi nu förfinat till fjärde generationen klarar värden långt under utsläppskraven och en stor fördel är att man många gånger inte behöver skrota en fungerande anläggning. Det går att använda vår teknik som ”add on” för att ta ner värdena så här lågt, säger Anders Lundahl.

Det har nyligen tagits prover på ett svavelsyraverk i Sverige där man installerat ett elektrostatfilter från EnviBAT.

– Det var väldigt positiva värden, långt under värdena som skulle nås, säger han.

Nu ser EnviBAT framemot fler chanser att kunna berätta om sina miljöprodukter via Cleaner Growth.

– Jag ser en stor nytta av att kunna nå ut på det här sättet och stärka regionen genom att ingå i ett brett kontaktnät, säger Anders Lundahl.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.