Exportprogram för regionens företag

Att hitta rätt vägar ut på exportmarknaden kostar pengar.
Därför startar ett unikt och kostnadsfritt internationaliseringsprogram riktat mot företag inom energi- och miljöteknik i Västerbotten och Örnsköldsvik.

– Här finns det företag som kan kan utveckla världsmarknaden, det handlar bara om att få guidning och det ska vi hjälpa till med, säger Susanne W Lindström, projektledare för internationell affärsutveckling på North Sweden Cleantech.

Det är North Sweden Cleantech och Business Sweden som med start under våren erbjuder ett program till små och medelstora företag inom energi- och miljöteknikområdet (cleantech). Syftet med programmet är att hjälpa fler regionala små och medelstora företag till export. 

- Detta är ett helt unikt erbjudande till ett begränsat antal företag i Västerbotten och Örnsköldsvik. Erbjudandet är kostnadsfritt och vänder sig till företag med ambition och potential att börja sälja på en internationell marknad, säger Katarina Saalo på Business Sweden.

Programmet erbjuder företagen strategisk vägledning, skräddarsydd support, utbildning mot export, hjälp med att hitta rätt partners på vald marknad, samt nätverk och kontakter på intressanta marknader.
- Vi erbjuder detta till företag som har minst två anställda och en omsättning på minst tre miljoner kronor per år, säger Katarina Saalo på Business Sweden.

North Sweden Cleantech är en satsning i norra Sverige med energi- och miljöteknik som utgångspunkt som arbetar för hållbar tillväxt i bred samverkan med företag, akademi och andra organisationer. 

- Vi gör det för att vi är övertygade om att cleantech från norra Sverige kan utveckla världsmarknaden. Därför stödjer vi utvecklingen av fler och växande regionala bolag inom cleantech, säger Susanne W Lindström, projektledare för internationell affärsutveckling på North Sweden Cleantech.

Vill du veta mera eller anmäla intresse, kontakta:

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.