Genvägar till Storbritanniens smart tech-marknad

Som den femte största ekonomin i världen 2020 och en av Sveriges största exportmarknader är Storbritannien en mycket intressant marknad för svenska smart tech-företag. Med ett starkt fokus på hållbarhet och innovation lockar marknaden svenska företag att etablera sig i landet.

Den 27 maj arrangerades ett webbinarium av den brittiska ambassaden i Sverige och Smart City Sverige för att belysa möjligheterna på den brittiska smart tech-marknaden för svenska företag. Under detta seminarium gavs användbar information om hur man etablerar ett teknikföretag i Storbritannien, samt viktiga insikter från redan etablerade nordiska företag.

Alison Young från Connected Places Catapult presenterade möjliga testbäddar och andra ekosystem där nordiska företag kan gå med för att skapa affärskontakter.

Användbara ekosystem

Det finns totalt nio Catapult Innovation Centers i Storbritannien. Dessa centra är delvis statligt finansierade och syftar till att uppmuntra innovation och tillväxt och kan vara en användbar miljö även för svenska företag. Fokusområdena är bland annat Connected places, Compound Semiconductor applications, Digital, Energy Systems och Satellite applications.

Testbäddar är en viktig aktivitet i centren och som Alison Young påpekade letar de kontinuerligt efter företag som vill gå med. Inom smart infrastruktur finns det flera testbäddar som fokuserar på 5G, och inom Smart Mobility ligger fokus särskilt på elfordon, batterier och anslutna autonoma fordon.

Eric Fossum Faervaag, grundare och president för Disruptive Technologies i Norge, var också en huvudtalare på webbinaret. Hans företag har gjort ett framgångsrikt inträde på den brittiska marknaden och han har några huvudråd baserade på sitt företags erfarenhet:

  • Lokal närvaro är nyckeln
  • Hitta rätt event att delta i
  • Hyra lokalbefolkningen

Han pekade också på den hjälp han fick från den brittiska ambassadens avdelning för internationell handel (DIT) och gav råd om att kontakta dem så tidigt som möjligt i processen.

Sist men inte minst förklarade Josh Ponce, Senior Investment Adviser på DIT Stockholm Office, hur hans organisation kan hjälpa nordiska företag att uppnå sina expansionsplaner i Storbritannien, oavsett om de redan har ett kontor i Storbritannien eller inte. Kostnadsfritt, skräddarsydd support inom områden som marknadsundersökningar, plats- och fastighetssök och knyta nyckelkontakter kan tillhandahållas för företag som är intresserade av att utöka sin fysiska närvaro i Storbritannien. Benchmarking kan också tillhandahållas för företag som överväger möjligheten att expandera till Storbritannien jämfört med andra länder.

Presentation från webbseminariet finns här.

Stöd för att komma in på den brittiska marknaden

Institutionen för internationell handel (DIT), Brittiska ambassaden Stockholm

Josh Ponce, Josh.Ponce@mobile.trade.gov.uk

Utforska smarta och hållbara stadslösningar från Sverige

Smart City Sweden

https://smartcitysweden.com/contact/

Länk till originaltext: Smart City Sweden West

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.