Hållbar utveckling gav pris som Årets cleantechprofil

Laura Vidje, konsult inom hållbar utveckling på Esam, hyllas som Årets cleantechprofil av North Sweden Cleantech. Under mötesplatsen Women with impact tillkännagavs och delades priset ut till Årets cleantechprofil 2017. 

Vid prisutdelningen riktade hon ett särskilt tack till familj och de som möjliggjort hennes karriär, bland annat genom möjligheten att som ny i Sverige få en praktikplats, vilket var ett viktigt steg i att komma in i arbetslivet.

Motiveringen lyder:

”Den som i år får detta ärofyllda pris har vågat ta plats och på ett föredömligt sätt visat engagemang för att driva människor att leva hållbart. Hon har öppnat upp för nya hållbara innovationer och uppmuntrat företag att jobba hållbart. Genom det stora ekonomiska tankesättet som hon vill implementera i samhället som innebär att leva cirkulärt, har hon bidragit till en stor drivkraft i kommunen och regionen för att skapa nya innovationer, där vi återanvänder gammalt material och utvinner nya produkter. Genom cirkulär ekonomi kan vi möta de globala målen och även minska co2 avtrycket. ”

– Laura är en mycket värdig vinnare, vi har instiftat priset för att ingjuta mod och uppmärksamma personer som jobbar för en hållbar tillväxt, säger Susanne Wiklund Lindström, projektledare för internationell affärsutveckling inom North Sweden Cleantech.

På bild fr. v: Peter Hedman, North Sweden Cleantech, Laura Vidje, Esam och Susanne Wiklund Lindström, North Sweden Cleantech

Text och bild: Mikael Hansson

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.