Investmentbolag för ökad jämställdhet i näringslivet

Entreprenörsduon Camilla Läckberg och Christina Saliba är upphovskvinnorna bakom Invest in Her AB, ett investmentbolag med uppgift att öka takten med vilken näringslivet blir jämställt.

Invest in Her AB kommer att ha två huvudsakliga inriktningar: att stärka utvecklingen av produkter och tjänster med mål att stärka kvinnor, samt att främja kvinnligt entreprenörskap och ägande.

– ­­Både Christina och jag har idag ett utrymme där vi kan påverka samhället. Men det har krävt hårt jobb att ta oss hit, och dörrar har varit stängda enbart därför att vi är kvinnor. Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma förutsättningar och möjligheter, oavsett kön, säger Camilla Läckberg.

Invest in Her kommer alltså att investera i produkter och tjänster som löser kvinnors behov och utmaningar, oavsett om företagen bakom dem ägs av män eller kvinnor. Bolaget kommer likaledes att investera i bolag grundade av kvinnor eller med kvinnligt majoritetsägande, oavsett om deras erbjudande riktar sig mot kvinnor.

– ­­Entreprenörsvågen i Sverige är stark, men det är otroligt frustrerande att se hur mycket kvinnlig förmåga som inte tas tillvara av näringslivet. Självklart är det här en personlig övertygelse för mig och Camilla, men också en ogenerad affärslogik: vi riktar oss mot outnyttjad talang och outforskade affärsmöjligheter. Hela min entreprenörserfarenhet säger mig att den förändringen måste ske från toppen för att riktig förändring ska ske. Därför är vårt fokus på kvinnligt ägande självklar, säger Christina Saliba.

Invest in Her gör sin första investering i mobilspelet iGotcha, som drivs av entreprenören Susanne Birgersdotter.

Text: Invest in Her AB

Bild: Camilla Läckberg

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.