”Klimatskolan” samlade intresserade elever

Bostaden och Riksbyggen ställde sig mitt på en av Umeås mest intensiva cykelstråk och erbjöd cykelreperationer under temat ”Klimatskolan”.
– Det var väldigt lyckat och ett bra tillfälle att få prata hållbarhet med umeåborna, säger Royne Söderström, hållbarhetsstrateg på Bostaden.

                            

”Klimatskolan” hette Bostadens och Riksbyggens program under SEE Hållbarhetsvecka mellan 18–21 september. Punkterna bestod av en rad olika föreläsningar och bland annat studiebesök på Hållbara Ålidhem där en av Sveriges största solcellsanläggningar byggts.

– Det handlar om att skapa intresse och kunskap kring hållbarhetsfrågor. Vi skapade ett bra program. Bostaden och Riksbyggen har 40 000 lägenheter i Västerbotten tillsammans så hållbarhet, energi och delaktighet är alltid på dagordningen hos oss, säger Royne Söderström.

Cykeleventet på Umeås mest vältrafikerade cykelstråk var väldigt lyckat. Och föreläsningarna lockade ett 25-tal besökare på varje event där Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen höll en informativ föreläsning om hur plaster påverkar våra liv. Även Ikeas kundrelationschef Jonas Hjortmyr bjöd på en uppskattad föreläsning om hur Ikea arbetar för att ställa om till 100 procent förnybar energi.

– Det var två fantastiskt uppskattade programpunkter där vi alla fick med oss mycket information och inspiration, säger Royne Söderström.

Foto: Bostaden

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.