Logscom tar in miljoninvestering

Sparbankssiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse investerar 1 650 000 kronor i Logscom AB. Genom bolagets virkesmätningssystem kan skogsentreprenörer skapa bästa möjliga uppföljning från skogsavverkningar.

Virkesmätningssystemet Woodland Inkjet automatiserar märkningsprocessen av virket. Tidigare har förarna i skördemaskinerna varit tvungna att kliva ur hytten och manuellt märka timret med stämpeldynor. Enligt Martin Englund, VD för Logscom, kan skogsentreprenörer göra en tidsbesparing på ca 40 minuter för en skördare som går i tvåskift genom att använda Woodland Inkjet. Det är i grunden en laserskrivare som är monterad på skördeaggregatet. Med ett parallellt spårningssystem, Timber Tracer, kan virket även förses med data om avverkningsplats och kvantitet vilket i sin tur underlättar hanteringen i sågverken. Att optimera användningen av virket minskar spillet för sågverken och Martin Englund menar att varje markägare, i praktiken, skulle kunna få veta exakt vad skogen används till och han tror att vikten av spårbarheten i virket kommer att spela stor roll på sikt.

Logscom är nu redo att ta nästa steg, att ta sig ut på den skandinaviska marknaden. Logscom och Martin Englunds affärsidé ligger i tiden och det är stor efterfrågan både hos maskinentreprenörer och skogsföretag och Maria Hedblom, VD Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalsstiftelse ser fram emot att få följa företaget de kommande åren.

Läs hela artikeln

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.