​Maud Olofsson talar på Women with impact

Årets viktigaste event för jämställdhet och affärsnytta, Women with impact, kommer till Örnsköldsvik den 4 oktober.

Succékonferensen ger en chans för kvinnor och män att nätverka, ta del av givande föreläsningar och diskussioner.

Det är inte av rättvise- eller jämställdhetsskäl som fler kvinnor behöver ta plats i styrelserna, utan det handlar om hur vi ska uppnå en ökad tillväxt och skapa fler jobb, säger Maud Olofsson, en av talarna.

Syftet med konferensen är att bidra till ökad jämställdhet i regionens näringsliv och uppmuntra fler kvinnor att intressera sig för energi- och miljöteknikbranschen. Första året arrangerades Women with impact i Skellefteå, andra året i Umeå och i år är det alltså Örnsköldsviks tur.

Platsen är Folkanteatern i centrala delen av stan, den 4 oktober mellan klockan 13.00 och 17.00, det ges även tid för mingel efteråt.

Dagen modereras av Öviksprofilerna Stina och Magnus Haglund. Den tidigare partiledaren, vice statsministern och näringsministern Maud Olofsson är klar som en av talarna.

– Om vi ska förbättra tillväxten i de norrländska företagen så behövs fler kvinnor i styrelserna. Jag vet av erfarenhet och det visas också i internationella studier, att när både kvinnor och män sitter i styrelserna och ledningsgrupperna så ökar tillväxten i företagen, säger Maud och tillägger:

– Därför är det bra att det finns mötesplatser som Women with impact där vi kan diskutera hur vi ska åstadkomma detta.

Arrangör är North Sweden Cleantech tillsammans med regionala partners som Domsjö Fabriker, Örnsköldsviks Kommun och Världsklass till exempel. Women with impact vill inte bara väcka samtalsämnet om ett jämställt näringsliv en gång per år, utan bidra till att det blir en självklar och hållbar fråga över tid att jobba med för företagen.

– Det är en självklarhet att styrelser och ledningar ska spegla arbetslivet och samhället, det vill säga att det finns ungefär lika många män som kvinnor. På Domsjö Fabriker har vi kommit en bra bit på väg, vi ser att attityderna för jämställdhet förändrats och idag är det naturligt att vi har kvinnor på alla avdelningar. Det får dock aldrig handla om kvotering, vi strävar alltid efter att nå rätt person på rätt plats, säger Lars Winter, vd på Domsjö Fabriker.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.