Miljö- och energipolitik som drivkraft för innovationer

Dagens frågeställning var om den offentliga sektorn, med politiken som grund, kan stimulera till utveckling och stärkt konkurrenskraft för företagen i samverkan med näringlivet. Eventet modererades av Mattias Goldmann, VD vid Tankesmedjan Fores och arrangörer var Region Västerbotten, Miljösamverkan Västerbotten, Energikontor Norr, Företagarna och Cleaner Growth.

Peter Hedman från Cleaner Growth höll tillsammans med Nils-Olof Forsgern, VD på Uminova Innovation, ett intressant föredrag om hur innovationsklimatet ser ut i Sverige och Västerbotten i jämförelse med resten av världen och vad som kan förbättras. Mattias Goldmann, från Tankesmedjan Fores gav en spännande föreläsning om att "Tjäna pengar och ligga före lagstiftningen". Vi fick även se en fin uppvisning i jonglering av SpaceTimes VD Gunnar Granberg, höra om energieffektiviseringen av Bastuträsk Charkuteri och veta mer om hur Dorotea kommuns miljöinspektörer arbetar förebyggande mm.

Rapporten Miljö- och energipolitik som drivkraft för innovationer kan läsas här ->

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.