Miljöfilter från Västerbotten söker sig till Australiens gruvor

Genom sitt deltagande i GreenHouse Cleaner Growth har företaget Racoon Miljöfilter fått hjälp att träffa intressenter, partners och att presenterat sina produkter för potentiella samarbetspartners i Australien. Företaget arbetar redan med Norra Europas stora gruvaktörer som LKAB och Boliden, men har länge varit intresserade av att utvidga sin marknad.

Tack vare sin medverkan i GreenHouse Cleaner Growth fick företaget hjälp att analysera intressanta marknader och välja ut den bäst lämpade. Valet föll på Australien, en ny marknad där få känner till deras produkt, men med goda förutsättningar.

- Genom vår medverkan i projektet har vi lärt oss mycket om exportprocessen, hur vi kan anpassa vår produkt för att bli intressanta för målgruppen och hur vi undviker fallgropar, berättar Olle Sydlén, fd VD på Racoon Miljöfilter. Vi har fått allt vi behöver för att gå vidare internationellt, fortsätter han.  

Marknadsanalysen ledde vidare till en förstudie och ett besök i Australien. På plats i Australien fick företaget möjlighet att presentera sin verksamhet, dels genom pitchar men även genom en produktutställning för intressenter.

-Efter detta började vi bearbeta intressanta partners, vi ser mycket positivt på framtiden, fortsätter Olle.

 

GeenHouse Cleaner Growth

GreenHouse Cleaner Growth var ett internationaliseringsprogram som syftade till att hjälpa företag inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar att komma ut på en internationell marknad. Åtta cleantech företag valdes ut och erbjöds deltagande i programmet som nyligen avslutats. Upplägget inkluderade bland annat Business Swedens kurs Steps to Export liksom individuell coachning och marknadsanalys utförd av Business Sweden. Deltagarna erbjöds också medverka vid en gemensam delegationsresa till London för att inspirera företagen till internationalisering. Förhoppningen var att företagen som deltog skulle få spridning på sina produkter och på så vis kunna bidra till bättre miljö globalt. North Sweden Cleantech arrangerade GreenHouse Cleaner Growth, som pågick under 18 månader, tillsammans med Business Sweden och med finansiering av Länsstyrelsen i Västerbotten.

 

Text: Maria Klintenäs

Foto: Racoon miljöfilter; Olle Sydlén till vänster och Kristoffer Sydlén till höger.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.