Miljonsatsning på smarta klimatlösningar

Inför energiminister Ibrahím Baylan och ett 60-tal inbjudna gäster presenterades igår nästa stora satsning i norra Sverige. Nu ska företag som satsar på ren miljö och klimatsmart teknik få ökat stöd.

Projektet Cleaner Growth fick sin avstamp vid ett event i tisdags på Grand Hotell i Stockholm. Ett 60-tal nyckepersoner från företag och myndigheter i hela landet hade bjudits in för att få en första introduktion till det arbete som nu påbörjats för att positionera regionen som ledande inom miljö- och energiteknik.

Syftet med projektet är att få fram nya och växande företag, fler kommersiellt bärkraftiga produkter och tjänster med miljörelevans. Grundfinansieringen till Cleaner Growth, från bland annat EU, ligger på 30 miljoner kronor. Tillsammans med projektet Cleantech Kvarken innebär det en satsning på sammanlagt 43 miljoner kronor till området cleantech.

Energiminister Ibrahim Baylan fanns på plats för att ge sin syn på satsningen, vilket kan ses som ett tecken på att frågorna är viktiga också på regeringsnivå.

Hela nyheten på Uminova Innovations webbplats.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse. 



  • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.