Når ut till fler regionala små och medelstora företag genom samarbete

Det strategiska partnerskapet mellan North Sweden Cleantech och Enterprise Europe Network breddar nätverket och skapar fler möjligheter och erbjudanden för de regionala bolagen inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar. 

Enterprise Europe Network (EEN) är världens största nätverk för små och medelstora företag med internationella ambitioner. Enterprise Europe Network finns representerade i över 60 länder men med Europa som utgångspunkt. Nätverket hjälper företag att förnya sig och växa internationellt med sitt kontaktnät och expertis. Enterprise Europe Networks samarbete med North Sweden Cleantech och det breddade nätverk som det innebär skapar ännu större möjligheter att nå ut till företagen i regionen med fler erbjudanden.

Förfrågningar från hela världen

Ett av Enterprise Europe Networks erbjudanden är EEN Match, en webbaserad matchmaking-databas som förenklar för företag att hitta nya affärs- och samarbetspartners från hela världen. Genom EEN Match får företag i regionen tillgång till tusentals förfrågningar och erbjudanden. Det kan handla om förfrågningar efter tillverkare och organisationer som kan designa och tillhandahålla pumpteknologi till vätgasstationer, partners till ett startup som tillverkar obemannade flygfordon (UAV), partners med innovativa och energieffektiva produkter för rening av avloppsvatten eller distributörer till ett energi- och gasteknologiinstallations- och serviceföretag. EEN Match samlar dessa förfrågningar och gör dem sökbara på sin matchmaking-sida, något som underlättar för företagen då de inte behöver söka efter informationen på flera ställen.

- EEN Match är både ett verktyg för de företag i regionen som tar hjälp av oss på EEN för att hitta nya affärspartners eller nya innovativa lösningar och ett verktyg för företagen att själva bevaka och besvara förfrågningar kring internationella samarbets- och affärsmöjligheter. Bakom varje förfrågning i databasen finns en regional EEN-rådgivare för att kvalitetssäkra både det som publiceras och filtrera de svar som tas emot, säger Peter Bäckström, internationell affärsutvecklare på Enterprise Europe Network.

Fortsatt samarbete

Både North Sweden Cleantech och Enterprise Europe Network ska stötta små och medelstora företag. Genom detta samarbete skapas nya möjligheter att nå ut med erbjudanden och aktiviteter som kan gynna de regionala små och medelstora företagen.

- Vi vet att många företag i regionen har lösningar som kan bidra till en mer klimatsmart omställning. Genom samarbetet med North Sweden Cleantech kan vi säkerställa att flera av dessa företag nås av förfrågningar där de kan vara en viktig del av lösningen och kanske kan det samtidigt vara en öppning till en ny marknad, säger Peter Bäckström.

Vill du veta mer om EEN Match? Kontakta Peter Bäckström eller besök EEN Match!

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.