Nordic Renew Resource blir årets Impact Maker!

Årets vinnare i regionfinalen i Venture Cup Nord korades under torsdagen. North Sweden Cleantech delade ut hållbarhetspriset Impact Maker 2022 som i år gick till Nordic Renew Resource.

Venture Cup anordnar varje år fyra regionala tävlingar som leder fram till en Sverigefinal där de mest lovande startups och affärsidéerna i landet prisas. Genom detta vill Venture Cup främja entreprenörskap och företagande. Startups tävlar i att bli årets Impact Maker, Best Traction, Beyond Academic eller Game Changer och i år gick priset för Impact Maker 2022 till Nordic Renew Resource.

Juryns motivering

Med en produkt som har goda förutsättningar att bidra till en mer hållbar industri med mindre föroreningar i mark och vatten, har företaget en stor positiv inverkan på klimatarbetet. I en allt smutsigare värld förenklar företaget för industrin att minska sina utsläpp och bidrar på så sätt till en renare värld. 

Nordic Renew Resource

Affärsidén bygger på att Nordic Renew Resource erbjuder industrin som har tungmetaller i sitt processvatten och i slam en helt ny teknik för att reducera tungmetallerna och återvinna dessa. Med denna affärsidé hjälper vi industrier och företag som arbetar mot noll utsläpp att kunna uppnå detta snabbare och i en cirkulär ekonomi. Det mesta av resterna från reningsprocessen kan återvinnas. Detta sker i ett ”Closed system” där processen kan producera den energi som åtgår för processen. Klicka här för att läsa mer om Nordic Renew Resource!

Det var en glad Håkan Stegeby som mottog priset Impact Maker och Nordic Renew Resource är därmed en av fyra vinnare i region Nord som är direktkvalificerade till höstens Sverigefinal. Klicka här för att läsa mer om Venture Cup och Sverigefinalen!

Stort grattis till Nordic Renew Resource och övriga vinnare Haystack (Game Changer), D:Stracht (Beyond Academics), N.C Zero Waste Store Concept (Best Traction)

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.