Norra Sverige representeras i ASSET

North Sweden Cleantech är numera den nordligaste noden i ASSET, den nationella föreningen Svensk miljöteknik.

ASSET är paraplyorganisationen för den svenska miljötekniksektorn. Organisationen verkar för ökad export av svensk miljöteknik genom affärsdriven samverkan. ASSETs medlemmar företräder ca 1500 svenska miljöteknikföretag. Däribland representanter från företagsnätverk i olika regioner i Sverige.

För första gången hölls årsmötet i Umeå, då 16 av medlemmarna fanns på plats för att delta och lyssna på Mittel, Racoon miljöfilter, Envigas och Processum. I anslutning till årsmötet fick också medlemmarna besöka testbeddsanläggningen Miljötekniskt centrum (MTC), som väckte stort intresse.

Under mötet blev North Sweden Cleantech, genom Susanne W Lindström, invald att sitta i styrelsen för ASSET.

ASSET:s medverkan i det nationella arbetet med att främja svensk export inom miljöteknik genererar förfrågningar och intresse från hela världen, i detta arbete behöver vi samarbeta och ser North Sweden Cleantech som en viktigt medlem och samarbetspartner, säger Anders Sundvall, ordförande ASSET.

- Att bli invald i styrelsen är ett viktigt steg för positioneringen av norra Sverige inom miljöteknik. Det innebär bland annat att vi kan påverka utformningen av den nationella exportplattformen Smart City Sweden, som kommer att finnas i Stockholm vid Hammarby sjöstad, säger Susanne.

Målet med den nationella plattformen Smart City Sweden, är att öka en hållbar stadsutveckling samt miljö- och klimatlösningar. Plattformen kommer bland annat att innebära ett utställningsområde dit besökare från hela världen kommer för att lära sig om hållbara lösningar från Sverige.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.