North Sweden Cleantech får utmärkelsen Regio Stars Västerbotten

Under mötesplats Lycksele presenterades utvecklingsprojekten som fått utmärkelsen Regio Stars Västerbotten och North Sweden Cleantechs projekt Framtidens klimatsmarta innovationsplats tog hem priset i kategorin ”En nytänkande och smart region”.

Det var alltså under gårdagens Mötesplats Lycksele som vinnarna i Regio Stars Västerbotten presenterades. Utmärkelsen har tagits fram för att uppmärksamma nytänkande regionala utvecklingsprojekt i länet och visa hur de bidrar till en hållbar utveckling. De vinnande projekten har bedömts för sitt hållbarhetsfokus utifrån inriktningarna: sammanhållen region, jämlik och jämställd inkludering samt föregångare i omställning till ett cirkulärt samhälle med beredskap för klimat- och miljöförändringar.

North Sweden Cleantech tog hem priset i kategorin En nytänkande och smart region. För att få den utmärkelsen ska projektet bidra till kapacitet för samverkan och samhandling, digitalisering och nya lösningar samt utveckling av innovationer.

- Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få motta det här priset. Vi inom North Sweden Cleantech har jobbat proaktivt för att främja utvecklingen och stödja företag inom de gröna näringarna. Den här utmärkelsen visar att vi jobbar i rätt riktning och motiverar oss att göra ännu mer för regionens utveckling i framtiden, säger Peter Hedman, projektledare på North Sweden Cleantech.

Juryns motivering

Utmärkelsen delas ut i sex olika kategorier, alla med koppling till prioriteringar i den regionala utvecklingsstrategin för Västerbotten. Juryn består av ledningsgruppen för regional utveckling vid Region Västerbotten. Vinnarna ges möjlighet att presentera sitt projekt för Region Västerbottens förtroendevalda.

En nytänkande och smart region tilldelades North Sweden Cleantech – Framtidens klimatsmarta innovationsplats med motiveringen:

För utveckling av innovationer inom grön teknik, ren energi och smarta hållbara städer genom att stärka innovationsförmågan hos små och medelstora företag (SMF), bidra till utveckling av innovationsekosystemet och stärka innovationssamverkan regionalt och internationellt.

- Vi har gjort en spännande resa de senaste åren och visat både en öppenhet och vilja att prova nytt. Härligt med ett pris som bekräftar att vi jobbar rätt och att norra Sverige är en grön tillväxtzon i världsklass, säger Fredrik Holmgren, styrgruppens ordförande och näringslivschef i Örnsköldsviks kommun.

Vinnande projekt

Regio Stars Västerbotten delas ut i sex kategorier och nedan följer de vinnande projekten i respektive kategori:

En nytänkande och smart region – North Sweden Cleantech – Framtidens klimatsmarta innovationsplats

En region med platsbaserad hållbar näringslivsutveckling – Catch & Release Vindelälven

En nära tillgänglig region – Intensifiering - Norrbotniabanan 2020-2024

En region med hållbara livsmiljöer att bo, verka och leva i – Aejlies Samisk centrum i Tärnaby

En hälsofrämjande region – Västerbotten utan gränser

En region rik på kompetenser – Culinary Region of Lapland

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.