North Sweden Cleantech på plats under All-Energy

All-Energy är den största mässan i Storbritannien för förnybar energi och hålls varje år i Skottland. North Sweden Cleantech var på plats och knöt viktiga kontakter med aktörer som arbetar med omställningen till förnybar energi.

Mässan och de möten medarbetare från North Sweden Cleantech haft bekräftade återigen att grön teknik och hållbara lösningar från norra Sverige hör hemma på världsmarknaden. Genom att All-Energy är den största mässan för förnybar energi samlas viktiga aktörer från den brittiska marknaden på ett och samma ställe, vilket skapar möjlighet att knyta kontakter med viktiga aktörer. Umeåbolaget Seaflex AB som tillverkar högkvalitativa och flexibla förtöjningssystem, delade monter med North Sweden Cleantech genom projektet Cleantech Kvarken.

All-Energy 2018 var en högst intressant mötesplats för att knyta kontakter inom ett segment som är på kraftig framåtmarsch runt om i världen. Månda intressanta leads som förhoppningsvis leder till affärer, med potential för väldigt stora projekt och viktiga samarbeten. Att dela monter var ett kostnadseffektivt sätt att testa om en mässa är rätt för ens företag, säger Robin Wilhelmsson, säljchef för Seaflex AB

Richard Bellingham, chef för institutionen för hållbara städer vid Strathclyde University, föreläste under mässan och North Sweden Cleantech hade ett möte med honom där han bland annat berättade hur de ska gå tillväga för att genomföra de förändringar som krävs för att Glasgow ska utvecklas, bli en smart, hållbar stad. Bellingham menar att det är viktigt att ha en helhetssyn, inte låta varje projekt vara sin egen ö och samtidigt titta på vad Glasgow behöver istället för att köpa in lösningar och sedan leta efter de problem de ska lösa. Skottland står inför stora omställningar då bland annat målet att fasa ut dieselfordon är satt åtta år tidigare än resten av Storbritannien. Detta innebär att det finns ett behov av innovativa lösningar för alternativa transportmedel. För regionens företag innebär detta affärsmöjligheter då de tjänster och produkter de erbjuder skulle kunna lösa de problem som Glasgow har.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.