North Sweden Cleantech på Storbritanniens största mässa för förnybar energi

All Energy är den största mässan i Storbritannien för förnybar energi och som varje år hålls i Skottland. North Sweden Cleantech var på plats och knöt viktiga kontakter med aktörer som arbetar med omställningen till förnybara drivmedel och värme.

Mässan och de möten North Sweden Cleantech hade bekräftade att grön teknik från norra Sverige hör hemma på världsarenan. Den unika kunskap som finns i vår region tillsammans med effektiva produktionsmetoder och tillgång till ren energi gör att vi har kunskaper som världen längtar efter.

Skottland har tagit fram strategier för energieffektivitet och står inför stora omställningar där de största är inom transport och värme. Målet är att 50 % av all värme, transport och elektricitet ska vara förnybar till 2030.

Den förnybara värmeförsörjning som diskuteras mest i Skottland är fjärrvärme. Enligt Andy Robinson på HEEPS* bor 1,5 miljoner skottar i hem som är för kalla. Det är en stor utmaning att bygga om befintliga hus för att hålla värmen bättre då de inte är isolerade och oftast har englasfönster.

På frågan om de har tittat utanför Storbritannien för att hitta lösningar på de omställningar som Skottland behöver göra svarar Ross Loveridge från den skotska regeringen att de endast tittat på Tyskland och Danmark. Han ställde sig frågande till huruvida detta hade varit ett för smalt område som exkluderade många marknader som har bra lösningar. Norra Sverige är ett område som definitivt inte bör exkluderas. Regionens företag och kunnande har enorm potential på den skotska marknaden då vi har många av de lösningar Skottland letar efter. Grön teknik från norra Sverige hör hemma på världsarenan.

 *Home Energy Efficiency Programmes (HEEPS) är ett initiativ från den skotska regeringen som erbjuder invånarna hjälp att se över sina energikostnader.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.