Nowa Drops vinnare av priset Impact Maker 2021

I dagens digitala regionfinal i Venture Cup presenterades vinnarna i region nord. Maria Lidberg på North Sweden Cleantech delade ut hållbarhetspriset Impact Maker som i år gick till Nowa Drops.

Varje år arrangerar Venture Cup fyra regionala tävlingar som leder till den stora finalen i Sverige där de mest lovande startups och affärsidéerna premieras. Genom att göra detta vill Venture Cup främja entreprenörskap.

Årets vinnare av hållbarhetspriset Impact Maker 2021 i Venture Cups region nord-final är Nowa Drops.

Juryns motivering:

"Årets vinnare av Impact maker förnyar såväl produktionsprocess och distribution för att uppnå minskad klimatpåverkan och effektivare resursanvändning hos en produkt som många människor använder dagligen."

Priset som delades ut av Maria Lidberg på North Sweden Cleantech togs emot av grundaren Tommie Lögdahl vid en digital prisutdelning i maj. 

Stort grattis Nowa Drops!

Nowa Drops är därmed en av fyra vinnare i region nord som är direktkvalificerade till höstens Sverigefinal. 

Produkten som Nowa Drops har utvecklat är en tablett som omvandlar kranvatten till flytande tvål. Målet är att minska de globala utsläppen genom att effektivisera transporten av flytande hygienprodukter.

Läs mer om Nowa Drops i pressmeddelande från Venture Cup.

Missade du regionfinalen kan du se den här.

North Sweden Cleantech är eventpartner till Regionfinal Nord 2021 i Venture Cup Sverige.

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.