OAZER har siktet ställt på expansion

För att råda bot på de klimatförändringar som världen står inför måste stora omställningar göras. För att köra helt utsläppsfritt måste samhället börja köra på grön el, d.v.s. el som kommer från sol-, vind- och vattenkraft. OAZER presenterar vätgas, hydrogen, som lösningen även för de arktiska områdena.

Det finns två typer av el-fordon, batterifordon för lättare, korta transporter och hydrogendrivna bränslecellsfordon för tunga, långa transporter. Hydrogen är utvalt som ett av framtidens drivmedel, EU satsar 430 miljarder euro fram till 2030 för att göra det till en del av den framtida energimixen. Det öppnar upp marknaden för vätgas.

- Hydrogen är det enda drivmedel som kan ersätta de kolbaserade drivmedlen, både fossila och biodrivmedel, men regioner med kallt klimat har haft svårt med omställningen. Det öppnar dock upp för företag som OAZER att muta in den kommande marknaden i de subarktiska och arktiska regionerna, säger Boh Westerlund, grundare av OAZER.

OAZER startades 2016, då under namnet Green Hydrogen och har sedan dess byggt Sveriges nordligaste tankstation för vätgasdrivna bränslecellsfordon, placerad i Umeå. Tankstationen är unik, inte bara för att det är den nordligaste utan även för att den är anpassad till arktiskt klimat. 2020 tog OAZER dessutom patent på ny HRS*-teknik. Företaget säljer hydrogen och hydrogen-tankstationer och energilagring. De hyr även ut hydrogen-tankstationer och hydrogenlagring men det huvudsakliga målet är att sälja hydrogen i egna tankstationer.

OAZER står inför en spännande resa med ambitionen att expandera och kommer att erbjuda unika skalbara hydrogen-tankstationer anpassade till arktiskt klimat. I samband med dessa planer genomför OAZER en nyemission och söker därför investerare.

Läs mer om OAZER här!

*Hydrogen Refueling Station (hydrogen-tankstation)

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.