Partnerskap i Skellefteå för snabbare laddning av elbilar

Skellefteå Kraft och Drive Center Arena i Fällfors har ingått ett partnerskap med syftet att snabba på utvecklingen av laddning av eldrivna bilar. Målet är att kunna genomföra racingtävlingar med bilar drivna på el, vilket ställer höga krav på mycket snabb laddning.

Sedan i höstas ingår Skellefteå Kraft i en allians för eldrivna transportlösningar tillsammans med racingteamet PWR Racing som tagit fram en eldriven tävlingsbil. Nu tas nästa steg tillsammans med Drive Center Arena.

- Racing är en naturlig innovations- och utvecklingsplattform där alla fordonets system och teknik testas till sin absoluta gräns. Den teknikutvecklingen kan sedan appliceras på laddutrustning för personbilar, säger i ett pressmeddelande Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad vid Skellefteå Kraft.

Nu etableras två snabbladdare i arenan för Fällfors som till att börja med kan möta behoven för event, fordonslanseringar och tester.

- Vi vill bidra till att utsläppen från bilindustrin minskar. Vi ser Skellefteå Kraft som en utmärkt partner för att nå vårt mål att bli den första banan i Sverige som är anpassad för elbilsracing, kommenterar Daniel Wikgren, banchef Drive Center Arena.

 

Text: Lars Westerlund, Norran Affärsliv

Bild: Pressbild

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.