PlasticFri tar hem hållbarhetspriset Impact Maker 2020

Årets vinnare i Sverigefinalen i Venture Cup korades under tisdagen. North Sweden Cleantech delade ut hållbarhetspriset Impact Maker 2020 som i år gick till PlasticFri!

Venture Cup anordnar varje år fyra regionala tävlingar som leder fram till en Sverigefinal där de mest lovande startups och affärsidéerna i landet prisas. Genom detta vill Venture Cup främja entreprenörskap och företagande.

Vinnare av Impact Maker 2020 är PlasticFri och det var glada mottagare av priset som dessutom kammade hem priset för Startup of the year. PlasticFri minimerar miljöpåverkan från konventionell oljebaserad plast genom att skapa ett miljövänligt alternativ. PlasticFri produkter är 100% nedbrytbara, komposterbara och giftfria.

Juryns motivering 

Genom att ta sig an en av vår tids största miljöutmaningar ser juryn stor potential som kan ge nya affärsmöjligheter och skapa positiv global inverkan. Med denna lösning belyser teamet flera hållbarhetsaspekter och underlättar för framtida generationer att göra kloka val i vardagen. Lösningen är kreativ och genomsyras av ett cirkulärt tänk då den gör en restprodukt till en tillgång. 

Stort grattis PlasticFri!

Läs mer om PlasticFri här!

Från regionen tog Plocka hem priset som Game Changer. Appen samlar och analysera komplex data från skogen till en karta som är lätt att förstå. Läs mer här!

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.