Racoon Miljöfilter på internationell frammarsch

De senaste åren har varit händelserika för familjeföretaget Racoon Miljöfilter AB och tempot ser inte ut att gå ner framöver. I en intervju med företagets VD, Kristoffer Sydlén skildras delar av allt som hänt den senaste tiden, men också vad som är på gång.

Kristoffer klev in som ny VD den 1 januari 2018, samma år som Racoon fyllde 20 år, och har fortsatt driva företaget stadigt framåt. Under 2020 lanseras en ny generation miljöfilter med bättre upptagningsförmåga och Racoons produkter börjar då även distribueras i ett av världens största gruvindustriländer - Australien.

Siktet har länge varit inställt på Australien och efter årsskiftet 2019/2020 börjar en australiensisk återförsäljare att distribuera företagets produkter. Det var en Australienresa som Racoon gjorde med stöd av North Sweden Cleantech i slutet av 2018 som öppnade upp möjligheten. Kristoffer berättar om den positiva responsen de fått från australiensiska företag och intressenter, och det samarbete som drar igång inom kort.

”Redan under vår resa så förstod vi att våra luftfilter är precis vad den australiensiska gruvmarknaden söker. De brottas fortfarande med partikel- och gasproblem som vi löst för flera år sedan åt den svenska gruvbranschen. Till en början var det nästan så de trodde vi hittade på om vad vi kunde åstadkomma, för att senare efterfråga våra luftfilter på direkten. Under resan hittade vi dessutom den partner som passar både oss och våra produkter suveränt. Det kommande året kommer bli mycket spännande.” berättar Kristoffer Sydlén.

Möjligheterna stannar dock inte där. Eftersom Racoons miljöfilter är väldigt anpassningsbara har nya lösningar nu också testats, exempelvis till följd av en förfrågan från bostadsbranschen.

”Vi hjälpte en kund i ett bostadsområde som hade problem med avgaser från närliggande motorväg och dålig lukt vid tömning av sopstationen. Det var fantastiskt att se hur bra resultatet blev efter att vi satt in våra filter.” berättar Kristoffer Sydlén.

Bostadsegmentet är inte något primärt fokus i dagsläget, men finns det behov så har Racoon medlen för att hjälpa till, exempelvis när det gäller allergiproblematik. Fokus just nu ligger på den kommande filteruppgraderingen och att få igång exporten till Australien.

Racoons hemsida 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.