Roland Skoog utsedd till Årets Cleantechprofil 2024

Årets Cleantechprofil 2024 heter Roland Skoog. Hans arbete med att driva utvecklingen framåt inom förnybar energi gör honom till en välförtjänt vinnare.

Det var en glad och hedrad Roland Skoog som mottog diplom och blommor under gårdagens Cleantech Meetup i Piteå.  Han berättade om deras satsningar på vindkraft och vätgas och vikten av att kunna ge tillbaka och göra skillnad.

- Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, menar Roland.

Ett företag som satsar hållbart

Roland är en av ägarna till familjeföretaget Skoogs, ett företag vill göra det de kan för att göra världen lite bättre och satsar på hållbara lösningar. Bland annat byggde de vätgasstationer trots att de inte hade några färdiga kundavtal, något de gjorde för att de tror på den gröna omställningen och att vätgas är en stor del i den. De har även investerat i vindkraftverk och på infrastrukturen för laddning av elbilar i norra Sverige.

Årets Cleantechprofil

Kriterierna för att bli nominerad till Årets Cleantechprofil är att det ska vara en person som engagerat och positionerat sig eller sitt företag på ett föredömligt sätt inom grön teknik, ren energi eller hållbara lösningar i norra Sverige. Priset består, förutom äran, av en kompetenscheck på 20 000 kr att nyttja till valfri kompetensförhöjande aktivitet som till exempel resa, utbildning, konferens eller liknande.

Det är sjunde året som utmärkelsen delas ut och av tretton nominerade personer utsågs tre finalister: Roland Skoog från Skoogs, Cecilia Holmlund från Green Flight Academy och Henrik Hagman från Enduce. Roland Skoog utnämndes slutligen till Årets Cleantechprofil med motiveringen:

Vinnaren av Årets Cleantechprofil är en entreprenör som på ett strategiskt och målmedvetet sätt visat att han vill vara en del av framtidens hållbara samhälle. Projekt och investeringar i egen vindkraftsproduktion, i laddinfrastruktur och batterilagring är några av hans satsningar för att bygga morgondagens affär.

Läs mer om Skoogs här!

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.