Screeningfasen inledd för cirkulära affärsmodeller

Tillsammans med Esam och nätverket CEBANS erbjuder North Sweden Cleantech företag att få en kostnadsfri coachning under ett års tid. Sju företag har hittills blivit utvalda att inleda screeningfasen och därigenom kommit ett steg närmare att få hjälp att utveckla sin nuvarande affärsmodell till en cirkulär.

Cirkulär ekonomi handlar om lösningar för att stegvis öka kundvärdet. Affärsutvecklare i regionen har påbörjat screeningen av företagens förutsättningar att utveckla en cirkulär affärsmodell.

– Cirkulära affärsmodeller är en viktig del för ett hållbart företagande. Nu har vi fått en väldigt bra möjlighet att hjälpa de utvalda bolagen i den riktningen. Som sidoeffekt så lär ju vi affärsrådgivare oss mer om de praktiska utmaningarna och kommer kunna hjälpa ännu fler bolag framöver, säger Conny Reidefors, affärsrådgivare på Arctic Business och medverkande i North Sweden Cleantech.

De företag som hittills valts ut för screening är Hydroren som tillverkar en ny generation av filter, tankar och tillbehör till oljebaserade tank- och smörjsystem, Farm Biotech som utvecklar processövervakningssystem för biogas- och rötningsprocesser, Smart Climate som erbjuder ett miljövänligt uppvärmning- och kylsystem för parkerade enheters kabinutrymme, SpinChem som tillverkar roterande bäddreaktorer för vattenrening samt produktion och utveckling av läkemedels- och livsmedelsingredienser, Olofsfors som tillverkar vägstål och skopstål med mindre miljöpåverkan, Edvardssons trä som tillverkar möbelserie, täckgolv och träemballage samt Leosol som arbetar med energieffektivisering.

North Sweden Cleantech, Esam och CEBANS gör detta för att stötta små och medelstora företag i omställningen till ett mer cirkulärt samhälle. Genom att utveckla sin affärsmodell till en cirkulär och därmed få möjlighet att justera sitt erbjudande till ökad hållbarhet kan företagen hitta nya affärer och marknader.

Läs mer om företagen:

Hydroren
Smart Climate
SpinChem
Olofsfors
Edvardssons trä
Leosol

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.