Skellefteå Krafts laddstationer bidrar till ett bättre klimat

I takt med att antalet elfordon ökar kommer även behovet av att ladda bilarnas batterier att öka. Skellefteå Kraft kommer att fram till oktober i år att sätta upp 25 laddningsstationer runt om i Västerbottens och Norrbottens län.

 

Avtal har nu träffats med Lycksele och Storumans kommuner om var laddningsstationerna ska byggas. I Lycksele kommer en laddstation att byggas vid Hotell Lappland och en vid OK/Frasses. I Storuman kommer laddstationerna att byggas i centrum samt i Hemavan vid Bayhillcenter.

 - Att bygga en infrastruktur för elfordon är en del av vår hållbara affärsutveckling. Vi vill främja en konvertering av fordonsflottan genom att möjliggöra ökad användning av elfordon i regionen vilket kommer att ge minskade koldioxidutsläpp, säger Christoffer Svanberg.

Flera andra orter kommer att förses med laddare och i Skellefteåområdet byggs ett tiotal laddstationer. Dialog om fler laddstationer förs med övriga kommuner och privata aktörer som är aktuella för etableringar.

 

Läs hela pressmeddelandet på https://www.skekraft.se/om-oss/press/artikel/712E314178F75D66/

Eller i artikeln på Cision http://news.cision.com/se/skelleftea-kraft/r/skelleftea-krafts-laddstationer-bidrar-till-ett-battre-klimat,c2036194

 

För mer information kontakta:
Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad, Skellefteå Kraft
Mobil: 070-620 88 70
e-post: christoffer.svanberg@skekraft.se

 

Taggar/ skellefteå

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.