Skellefteå satsar på framtidens sjukhus

Hur ska framtidens sjukhus se ut? Det ska en testmiljö vid Skellefteå lasarett ge besked om.

– Vi ska skapa en testyta på Skellefteå lasarett. Närmast ligger en satsning på miljöteknik och hållbarhet, berättar Johnny Högberg, projektledare och vd för Skellefteå Science City, i samband med Cleaner Growths arrangemang på Grand Hôtel under Västerbottensdagarna.

Beslutet om en förstudie till ny testmiljö vid Skellefteå lasarett kommer samtidigt som Västerbottens läns landsting presenterat ett förslag på att investera över en miljard kronor i sjukhuset. En helt ny vårdbyggnad, upprustning av lokaler, utrustning, teknik och infrastruktur kommer att byggas vid Skellefteå lasarett.

Den nya testmiljön kan bli extra kraftfull och få extra fart i samband med en sådan miljardsatsning, menar Johnny Högberg.

– Då öppnar sig helt nya möjligheter. Då kan vi verkligen börja fundera över hur framtidens sjukhus ska se ut, säger Johnny Högberg.

– Jag hoppas på ett stort intresse från näringslivet och att företag, svenska och utländska, ska vara med för att genomföra idéer, fortsätter Johnny Högberg.

Bakom förstudien står Skellefteå kommun, Skellefteå kraft och Västerbottens läns landsting. Skellefteå Science City har fått i uppdrag att genomföra den.

 

På bilden: Johnny Högberg, vd på Science city i Skellefteå.

Text och bild: Mikael Hansson, Infotech

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.