Smart Climate vann pitchtävlingen under Energy Confusion

Emma W Flodén från Smart Climate vann pitchtävlingen under 2019 års upplaga av Energy Confusion.

Smart Climate optimerar energianvändningen och bidrar till en kostnads- och miljöeffektiv lösning för uppvärmning och kylning av parkerade flygplan och får affärsstöd av Uminova Innovation. Affärsidén föll både juryn och publikens smak, som i den hårda konkurrensen röstade fram bolaget till segern på Energy Confusions pitchtävling Pitch Up.

– Det är såklart jätte roligt att vinna. Vinsten betyder mycket för och är ett bevis på att vi har en bra teknik och att det är en framtidsprodukt, säger Emma W Flodén som stod på scenen för Smart Climates räkning.

Hade ni förväntat er att ta hem vinsten?

– Det var verkligen inte givet, men vi hoppades såklart att vi skulle vinna, säger Emma.

Vad är ert nästa steg?

– Vi letar efter nya kunder och samarbetspartners. För tillfället finns vi i Skandinavien men nu tittar vi på en global marknader. Initialt har vi haft kontakter med Indien bland annat, säger hon.

Utöver Smart Climate pitchade åtta företag, Umeå Wheels, Oazer, Jukolux, SOL-IONICS, Hepta Airborne, Eco-Oil, SCMTGroup och Fluid Intelligence och priset var 20 000 kronor.

Det var North Sweden Cleantech som anordnade Energy Confusion i Skellefteå 3-5 juni. Det är en mötesplats som handlar om elektrifiering, energiförvaring och smarta energilösningar och var en mix mellan konferens, mässa och matchmaking. Läs mer om matchmaking här.

 

Text: Nina Rismalm, Uminova Innovation

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.