Spännande möten mellan energibolag och deras underleverantörer

Många blivande och etablerade underleverantörer och samarbetspartners tog chansen att träffa regionens energibolag. Efter en inspirerande förmiddag på Företagardagarna med föreläsningar och mässa drog eftermiddagens företagsevent som arrangerades av Cleantech Kvarken igång med inte mindre än 51 inplanerade möten mellan bolag från både Sverige och Finland.

Eventet inleddes av Örnsköldsviks nya näringslivschef Fredrik Holmgren som bland annat berättade att Örnsköldsvik står för ca 3% av Sveriges export, trots att bara 0,5% av Sveriges befolkning bor i staden. Efter den inspirerande inledningen fick ett stort antal företag chansen att genom matchade möten träffa nya kunder och samarbetspartners både bland regionens energibolag och mellan underleverantörerna sinsemellan. Målet var naturligtvis att alla skulle få så givande möten som möjligt och företagarna verkade generellt mycket nöjda med arrangemanget.

- Det här är ett fantastiskt forum att träffa helt nya bolag inom energisektorn och att se vad det finns för möjligheter hos gamla och nya kunder sa Robert Bylin, Vice VD på teknikkonsultföretaget Eurocon.

Under fikat hölls ett kortare föredrag av Rune Westergård, grundare till det finska konsultbolaget Citec och författare till boken ” Ett jordklot räcker”. Rune Westergårds slutsats är att vi omöjligen kan snåla oss ur situationen med klimatförändringar, utan vi behöver effektivisera och skifta teknik.

Sammanfattningsvis bjöd dagen på en härlig blandning av spontana och arrangerade möten som förhoppningsvis kommer att leda till många nya affärer för regionens cleantech företag.

Text: Maria Klintenäs

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.