Statsminister Stefan Löfven imponerad av Racoon Miljöfilter

Stefan Löfven, Sveriges statsminister och Socialdemokraternas partiordförande, besökte 20 februari Racoon Miljöfilter i Robertsfors för att lyssna och prata innovation samt titta på Racoons produkter och tillverkning.

Statsminister Stefan Löfven var glad att få ta del av Olle Sydléns imponerande historia, om hur idén om ett luftfilter gått från idé, testning med familjens mikrovågsugn i garaget, till fullskalig produktion för att nu vara världsledande på marknaden.

Stefan Löfven blev guidad av Olle Sydlén som berättade om de olika produkterna: filterelementet som idag är Racoons kärnverksamhet, indikatorer och den unika vattenreningen. Sydlén berättade om produkternas egenskaper och varför de faktiskt är världsledande. 

Statsministern fick även en tur i den nya fabriken där han träffade personalen och ställde frågor om hur det var att arbeta på Racoon och om tillverkningsprocessen, samt fick se hur de nya maskinerna fungerar.

Stefan Löfven var imponerad av produkterna och hur företaget från Robertsfors blivit världsledande.

Kort om Racoon Miljöfilter AB:

Tillverkar luftfilter till allt från maskiner och ventilation till byggnader samt vattenrening av kontaminerat vatten. Levererar mestadels till branscherna; Jordbruk, skogsbruk, entreprenad, gruvindustri och försvarsindustri.

1992 – Olle Sydlén testar och utvecklar en ny sorts luftfilter
1998 – Racoon Miljöfilter AB bildas med produktion i Skellefteå
2008 – Produktionen flyttas till Sikeå
2016 – Flyttar in i en toppmodern nyrenoverad fabrikslokal i Robertsfors

Affärsidé: ”Tack vare en patenterad teknisk konstruktion erbjuder våra filter en renare arbetsmiljö. Vi renar luften du andas.”

Text och bild: Olle Sydlén

Top

Boka ett besök

OBS:
Varmt välkommen på besök! Besökare står för alla kostnader i samband med besöket, inklusive flyg, boende, måltider, översättningar etc.

  • 1. Välj ett av dina huvudsakliga mål med besöket.

  • 3. Fokusområde/områden för besöket?

  • 9. Deltagarlista

    Deltagare #1

  • Kontaktuppgifter för arrangören för din räkning

Kontakt