Stort intresse för bioekonomi på ambassadörsträff

Den 5 oktober arrangerade North Sweden Cleantech en lyckad ambassadörsträff i Stockholm med representanter från sju ambassader, bland annat USA, Spanien, Storbritannien, Kanada och Tyskland. Intresset för cleantechområdet visar sig vara stort.

Node Pole, Bioendev och Processum var de tre företag som presenterade sig och några av de affärsmöjligheter norra Sverige kan erbjuda. Engagemanget från deltagarna var stort och flera av ambassadörerna hade följdfrågor där det framkom ett växande intresse för bland annat datacenters, bioekonomi och grönt kol.

Deltagarna var även positivt överraskade över att norra Sverige är så framstående inom bioekonomi och vi fick höra kommentarer som: ”Jag hade ingen aning om att Örnsköldsvik var ett så starkt område för bioekonomi. Nästa månad kommer mina kollegor från USA hit och kommer att få se Stockholm, men jag förstår ju nu att det är Ö-vik och norra Sverige vi borde se!”.

Efter presentationerna hade alla möjlighet att mingla och närmare diskutera frågeställningar och samarbetsmöjligheter under trevliga former. Sammanfattningsvis var träffen ett välbesökt och trevligt event där många nya kontakter och möjligheter uppstod.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.