Stort intresse för Komatsu Forests nätverksträff i Vasa

Komatsu Forest var under tisdagen på plats i Vasa i Finland för att informera om sin nya industrisatsning i Umeå och nätverka med finska företag för möjliga samarbeten till den nya etableringen, och intresset från finska sidan var stort.

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och säljer maskiner över hela världen. Bolaget håller just nu på att bygga en av Sveriges största industrisatsningar i form av en ny CO2-neutral fabrik i Umeå med fokus på hållbar produktion. Behovet av smarta lösningar är stort och Interreg Botnia-Atlantica projektet Future Cleantech Solutions arrangerade en heldag för nätverkande i Vasa tillsammans med ett stort antal finska företag och det var en fullspäckad dag full av möten för Martin Ärlestig, EVP Plant Manager och Krister Rosendahl, Acting Plant Manager.

”Trevligt att möta leverantörer på deras hemmaplan”, säger Martin Ärlestig glatt.

Intresset har varit oväntat stort. Över 100 företag var på plats varav 70 företag hade önskat ett personligt möte med Komatsu. Martin Ärlestig öppnade upp eftermiddagen med en presentation av Komatsu Forests investering samt deras visioner, planer och utmaningar för framtiden, där Martin bland annat betonade behovet av ökat samarbete mellan länder och få in fler kvinnor inom skogsindustrin. Därefter följde en rad privata företagsmöten med företag utvalda av Komatsu.

”Vi har fått väldigt stor utväxling på lite tid där vi berört många områden, allt från AI till transport”, säger Krister Rosendahl.

”Det har varit en jättebra dag där det identifierats flera kontaktytor för mervärde. Hög nivå och träffsäkerhet i möten med engagerade människor och det finns mycket att ta vidare”, säger Martin Ärlestig.

Företagen var även de nöjda med de personliga mötena och möjligheten att presentera sin verksamhet. Det var många som såg potential för framtida samarbeten.

”Efter de personliga företagsmötena med Komatsu Forest har feedbacken från företagen varit väldigt positiv och att det bidragit till konkreta möjligheter framöver”, säger Triinu Varblane, Future Cleantech Solutions.

Dagen var en succé och aktiviteter som dessa är centrala inom projektet Future Cleantech Solutions arbete, att samarbeta över gränser och sammankoppla små och medelstora företag med stora etableringar. Komatsu avslutade även dagen med att tacka för ett otroligt välarrangerat evenemang med hög kvalité.

”En av de bästa sakerna med dagens event är att vi som jobbar med näringslivsutveckling har knutit kontakter med nya företag som vi kan involvera i vårt projekt Future Cleantech Solutions och vårt dagliga arbete. Dessutom har många företag hittat oss på båda sidor av Kvarken”, säger Peter Hedman, projektledare Future Cleantech Solutions.

Komatsu Forest hemsida

Håll utkik i våra sociala kanaler efter fler liknande evenemang framöver.

 

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.