Stort intresse för utvecklare av miljöbränslen

Det Skellefteåbaserade företaget Eco-Oil Miljöbränslen i Sverige AB har tagit steget ut från att arbeta i det tysta. Företaget utvecklar miljöbränslen och i en intervju berättar Kent van Klint, VD på Eco-Oil om det ökade intresset för bolaget den senaste tiden.

Tidigare i år blev Eco-Oil kontaktade av Svenska Dagbladet som en del av SvDs bevakning av klimatskiftet i Sverige och Norden. Eftersom Eco-Oil utvecklar kopior av fossila bränslen som är 100% fossilfria, både bensin och diesel-substitut, fungerar deras produkter i vanliga motorer och var därför högaktuella för SvDs reportageserie.

I ett omfattande och djupgående reportage får reporter och fotograf följa med Kent och professor Jyri-Pekka Mikkola under en heldag. Resultatet blev ett välarbetat reportage som gett ringar på vattnet.

”Stora intressenter har vaknat till liv”, konstaterar en nöjd Kent van Klint.

Till följd av den ökade synligheten ser Kent ett markant ökat intresse från olika aktörer och Eco-Oil har fått ett rejält uppsving då flera av bolagets gamla kontakter nu återkopplat och varit väldigt positiva. Det finns ett förnyat intresse hos både investerare och kontakter och den ökade synligheten i media tycks ha gett större tyngd till företaget och dess vision.

Efterfrågan på förnyelsebara resurser är stor och Eco-Oil har blivit kontaktade av ett antal investerare. Många investerare är dock försiktiga med att gå in med större summor och en svårighet är att hitta rätt investerare som är beredd att satsa långsiktigt.

Eco-Oil har länge hållit en låg profil då de upprepade gånger blivit utsatta för spioneri och sabotage. Idag är Kent glad över att vara ute i rampljuset och ser optimistiskt på framtiden.


Läs SvDs repotage här

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.