Stöttar regionala företag i effektiv resurshantering

Allt fler företag upptäcker att hållbarhet är ett affärsstrategiskt verktyg som ger konkurrensfördelar. Därför tar nu North Sweden Cleantech och Esam tillsammans nästa steg för att regionen ska bli ännu bättre inom cirkulär affärsutveckling.

– Esam har mycket bra kompetens på området och tillsammans kan vi stödja företagen att bli mer konkurrenskraftiga och effektiva i sitt resursutnyttjande, säger Peter Hedman, projektledare hos North Sweden Cleantech.

North Sweden Cleantech är en regional innovations- och exportplattform som stöttar utvecklingen av start-ups samt små och medelstora företag från Västerbotten och Örnsköldsvik som jobbar med grön teknik, ren energi och hållbara lösningar.

Nu spetsar North Sweden Cleantech kompetensen hos affärsutvecklarna, som ska utbildas i cirkulär affärsutveckling av konsultföretaget Esam. Därefter görs konkreta insatser i företag som deltar i ett utvecklingsprogram som sträcker sig över 1,5 år.

– Esam är erkänt duktiga på cirkulära affärsmodeller, som innebär att företag och organisationer kan minska resursåtgången och samtidigt öka lönsamheten. Cirkulära affärsmodeller och hållbart företagande är ett måste för alla företag med tanke på den situation som världen befinner sig i. Genom det här utvecklingsprogrammet kan vi erbjuda företag i Västerbotten och Örnsköldsvik stöd i denna utveckling. Det kommer göra dem mer konkurrenskraftiga, miljövänliga och effektiva, säger Peter Hedman.

 

(Foto: Ali Arapoğlu)

Top

Intresseanmälan

Fyll i nedanstående formulär för att anmäla intresse.   • 1. Jag är intresserad av:

  • Kontaktuppgifter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter för ovan syfte till dess att du säger upp prenumerationen.
Läs mer om vår integritetspolicy här.